prijsuitreiking Makkelijk Lezen Prijs 2019
Wendie van der Aa
Winnaar 2019, Wendie van der Aa
adviseur leesontwikkeling & leesontwikkelingsproblematiek PO

Makkelijk Lezen Prijs

Helaas hebben we in 2020 geen prijs kunnen uitreiken vanwege het uitstellen van de Makkelijk Lezen Dag. Het congres is nu definitief verplaatst naar dinsdag 5 oktober. We hopen heel erg dat we iedereen dan weer kunnen begroeten en dat we dus ook de Makkelijk Lezen Prijs kunnen uitreiken. We houden je graag op de hoogte van het nieuws rondom de Makkelijk Lezen Prijs 2021.

Aanmoedigingsprijs

De Makkelijk Lezen Prijs is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of initiatief, die zich op een bijzondere, onderscheidende wijze heeft ingezet voor kinderen die moeite hebben met lezen. Dit hoeft geen groot initiatief of werk te zijn maar wel waardevol genoeg om landelijk gekend en gewaardeerd te worden.
Het moet wel een recent initiatief zijn (gestart in de afgelopen twee jaar en nog steeds uitgevoerd of leverbaar) van bijvoorbeeld een auteur, leerkracht, onderzoeker, remedial teacher, leesconsulent, stichting of organisatie.

Procedure

Iedereen kan een suggestie inzenden. Alle bijdragen gaan naar een deskundige jury. Zij maken hieruit een selectie en stellen een lijst samen van tien genomineerden. Daarna zullen zij stemmen wie de Makkelijk Lezen Prijs heeft gewonnen.